Connect with us

Hi, what are you looking for?

Organizovani kriminal 🧐

Više javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo istragu protiv osumnjičenih za trgovinu ljudima – Lajk.rs

Vise Javno Tuzilastvo U Beogradu Pokrenulo Istragu Protiv Osumnjicenih Za.jpg


Naredbom o sprovođenju istrage za krivična dela Trgovina ljudima u saivršilaštvu i Posredovanje u vršenju prostitucije u saivršilaštvu terete se braća Uroš P. i Miloš P, Ivan Z, Vuk S, Sonja L. i David L.

Po nalogu ovog tužilaštva danas je lišen slobode osumnjičeni Vuk S. koji je odmah priveden na saslušanje.

On je saslušanju negirao izvršenje krivičnog dela i izneo svoju odbranu. 

Nakon saslušanja tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu predložilo da Vuku S. odredi pritvor da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo.

Uroš P. i Miloš P. nalaze se u bekstvu, a za njima je ranije rapsisana poternica po naredbi Trećeg osnovnog suda u Beogradu.

Pročitajte još...  NAJPOZNATIJA SRPSKA PRAZNA GLAVA Marić otkrio da li je Arkan formirao „Pink pantere“ – Lajk.rs

Ivan Z. je u pritvoru, dok se Sonja L. i David L. brane sa slobode. Oni će u nastavku istrage biti saslušani pred Višim javnim tužilaštvom u Beogradu na okolnost izvršenja krivičnog dela Trgovina ljudima.

Do pokretanja istrage protiv navedenih osumnjičenih za krivično delo Trgovina ljudima, koje je u nadležnosti Višeg javnog tužilaštva, došlo je nakon što je Centar za zaštitu žrtava trgovine ljudima dostavio VJT podatke koji ukazuju na postojanje osnova sumnje da je izvršeno ovo krivično delo prema jednoj oštećenoj. 

Prema naredbi o sprovođenju istrage osmunjičeni su od neutvrđenog dana do 16. oktobra 2023. godine, po prethodnom dogovoru, dovođenjem u zabludu oštećenu vrbovali u cilju vršenja prostitucije i seksualne eksploatacije.

Pročitajte još...  NAJPOZNATIJA SRPSKA PRAZNA GLAVA Marić otkrio da li je Arkan formirao „Pink pantere“ – Lajk.rs

Osumnjičeni su u tom cilju oglasili na internet stranici “Seksi-adresar” kao i u “Halo oglasima” brojeve telefona i ponudu da – zgodne, mlade maserske muškarcima nude usluge senzualne i tantričke masaže na različitim lokacijama u gradu.

Na ovaj način oglasi su postali dostupni neodređenom broju lica, a za ugovaranje klijenata, odnosno vreme i mesto dolaska, bila je zadužena Sonja L.

Cene seksualnih usluga su, kako se sumnja, odredili osumnjičeni, pri čemu im je oštećena predavala 50 odsto ostvarene zarade, dok je drugi deo zadržavala za sebe.

Takođe, sumnja se da je Vuk S. preko javnog profila na društvenoj mreži “Instragram” nudio posao u cilju zapošaljavanja novih “maserki”, nudeći besplatnu obuku i dobru zaradu, uz smeštaj i jedan obrok.

Pročitajte još...  NAJPOZNATIJA SRPSKA PRAZNA GLAVA Marić otkrio da li je Arkan formirao „Pink pantere“ – Lajk.rs

Tužilaštvo nastavlja da preduzima dokazne radnje protiv nadevenih osumnjičenih zbog krivičnog dela Posredovanje u prostituciji na štetu još dve devojke.

Takođe, u nastavku postupka tužilaštvo će naložiti pokretanje finansijske istrage protiv osumnjičenih.

Za krivično delo Trgovina ljudima iz člana 388 stav 1 Krivičnog zakonika zaprećena je kazna zatvora od 3 do 12 godina, a za krivično delo Posredovanje u prostituciji iz člana 184 stav 1 kazna zatvora od 6 .

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Facebooku.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTIPročitajte ceo tekst na portalu Lajk.rs

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Advertisement

NAJČITANIJE 🔥

Upoznavanje

Upoznavanje

Upoznavanje

Možda vas zanima.. 🫣

Organizovani kriminal 🧐

Povod za Marićev monolog o srpskoj mafiji i kriminalu je pisanje medija da je upravo Arkan stvorio „Pink Pantere“. – Moram da kažem da to nije tačno, Arkan nije...

Organizovani kriminal 🧐

Prema informacijama Telegraf.rs, incident se dogodio 31. marta u večernjim časovima, nakon što je muškarac započeo svađu, a potom se neprimereno ponio prema grupi...

Organizovani kriminal 🧐

Pripadnici Odeljenja saobraćajne policije Policijske uprave u Subotici zaustavili su tridesetogodišnjeg nemačkog državljanina zbog prekoračenja prosečne brzine na autoputu Novi … Pročitajte ceo tekst...

Organizovani kriminal 🧐

Krivična prijava za isto krivično delo podneta je i protiv sedamdesetogodišnjeg vlasnika poljoprivrednog gazdinstva, dok je krivična prijava i za krivična dela poreska prevara...

Organizovani kriminal 🧐

Osumnjičeni se tereti da je prethodnog dana, unutar jednog verskog objekta blizu centra Subotice, pokušao da provali kutiju namenjenu za dobrovoljne priloge, kao i...

Organizovani kriminal 🧐

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, Odeljenja za borbu protiv korupcije, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg … Pročitajte ceo tekst...

Organizovani kriminal 🧐

Sumnja se da je M. V., posle kraće svađe, fizički napao svoju dvadesetosmogodišnju partnerku više puta i uputio joj pretnje. Tokom pretrage stana i...

Organizovani kriminal 🧐

Carinski službenici su 6. marta 2024. godine na graničnom prelaza Preševo sprečili pokušaj krijumčarenja preko 42 kilograma sintetičke droge skrivene … Pročitajte ceo tekst...